Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΝΑΙ Ή ΟΧΙ.....

             Συνήθως από αυτό εδώ το βήμα αναφερόμαστε μόνο σε αθλητικά και ιδιαίτερα στοιχηματικά θέματα. Βεβαίως οι ταχέως εξελισσόμενες καταστάσεις στο πολιτικοοικονομικό πεδίο στη χώρα μας δεν αφήνουν κανένα ανεπηρέαστο. Επιτρέψτε μου να παραθέσω δύο σκέψεις που στριφογυρίζουν στο μυαλό μου τις τελευταίες ώρες.
           Καταρχήν πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς. Μια στο καρφί & μια στο πέταλο.....
           Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, με την ανάληψη της εξουσίας από την νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα το μόνο πράγμα που συμβαίνει είναι η τρόικα να προσπαθεί να στριμώξει στα σχοινιά την νέα και προφανώς άπειρη κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της. Δεν είδαμε μια μέρα όπου ήρεμοι πρωθυπουργός & υπουργοί να δουλέψουν ρίχοντας τις νέες ιδέες & μεταρυθμίσεις που περιμέναμε όλοι από μια φρέσκια ρηξικέλευθη και αμόλυντη κυβέρνηση. 
      Σιγά μην την αφήνανε. Μαλάκες είναι? Εδώ παίζονται συμφέροντα πολλών τρις & θα κωλλώσουν στον Αλέξη & την παρέα του. Οι τύποι ξέρανε για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλαδίτσα & σε συνεργασία με τον τέως πρωθυπουργό (τον λεγόμενο ΠΟΛΑΝ), στησανε την παγίδα στις επιλογές του ελληνικού λαού. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ!!!
& ξέρετε κάτι? το καταφέρνανε μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Έφτασε το πράγμα να προτείνει αυτός που έσκιζε τα μνημόνια, απογοητευμένος και παρασυρόμενος από την εγχώρια επιχείρηση προπαγάνδας (Άδωνης-ποταμίσιος & ΜΜΕ) βαριά φοροεισπρακτικά μέτρα ύψους περίπου 8 δισ.
Εκεί λοιπόν όμως οι τοκογλύφοι δεν διέγνωσαν σωστά ότι ήταν & τα όρια του Αλέξη. Με το που άκουσε η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης την ζεμπεκιά των πιστωτών με νέες παράλογες απαιτήσεις & μέτρα καταστροφικά για την χώρα έσκασαν σαν μπαλόνι! ΩΣ ΕΔΩ!
           ΦΠΑ στον Θεό για να καταστρέψουμε τον ελληνικό τουρισμό, μαλάκας είναι ο Ισπανός να μην τραβήξει όλο το πακέτο στην costa del sol? Ας ψοφήσει η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος μεσούσης της σεζόν. 
              Για ποιο λόγο να έχει γεωργική παραγωγή η Ελλάδα? Επειδή έτσι σας μάθανε οι μαλάκες οι παππούδες σας? Μην τους ακούτε, Να αγοράζεται το ιταλικό λάδι, την αιγυπτιακή πατάτα, την τούρκικη ντομάτα, αφήστε που έχω & νοστιμότατα μεταλλαγμένα σε πολύ καλή τιμή!
           Για ποιο λόγο να έχει φαρμακοβιομηχανία η Ελλαδίτσα? Να τις κλείσετε & να εισάγετε από τις γερμανικές!
            Ανεργία? & τί να λέει που είναι ήδη σε τραγικά ύψη? Έχετε πολλούς δημοσίους υπαλληλους, να τους απολύσετε! Το δικό τους παιδί θα γυρνά τους δρόμους παρακαλώντας για ένα μεροκάματο?
           Στρατό? Τί τον θέλετε, πόλεμο έχετε? Απολύστε 50.000 ΕΠΟΠ να αδειάσουν οι Μονάδες & να μείνουν τα γερόντια. Περικόψτε τα λειτουργικά έξοδα διότι τα F-16 τα (ελλαττωματικά) υποβρύχια & LEOPARD  που σας πουλήσαμε καίνε πολύ! Άλλωστε γιατί να αναχαιτίζονται τα τουρκικά μαχητικά? Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΟΡΑ......
&  τελικά φθάσαμε ανάμεσα σε ένα ΝΑΙ & ένα ΟΧΙ!

ΝΑΙ (Η χώρα θα σωθεί & ΠΑΛΙ)
Λευκή επιταγή στους τοκογλύφους, κινεζοποίηση μισθών, εργασιακών,ορίων ηλικίας, συρρίκνωση συντάξεων, καταστροφή του τουρισμού & όσων βιομηχανιών έχουν απομείνει, πείνα στους αγρότες (αφού τους πλήρωσαν να κόψουν τα καρποφόρα δέντρα) & παραγωγή ΜΗΔΕΝ, όσο για την εθνική άμυνα.....αφού οι ίδιοι αποδεχτήκαμε την παράδωση της εθνικής κυριαρχίας με τα προηγούμενα μνημόνια, ΑΑ! & από Νοέβρη που θα ξαναχρειαστείται "τη δόση σας" τα ξαναλέμε, με νέα μέτρα. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ!

ΟΧΙ (Η χώρα στα βράχια )
Ο ήλιος δεν θα ξαναβγεί και το οξυγόνο θα στερέψει!! Αλήθεια πώς θα αντιδράσουν οι αγορές & τα χρηματιστήρια ΔΙΕΘΝΩΣ? Μήπως θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου? Μήπως οι ελλειμματικοί προυπολογισμοί της Γαλλίας & της Ιταλίας ακολουθούν, πόσα δις θα χάσουν οι τοκογλύφοι και όχι μόνο, από ένα "ουκ αν λάβεις παρά του μή έχοντος", ποιος θα αγοράζει από τις βιομηχανίες μας πολεμικές και μη? Μήπως αλλάξουν τα γεωπολιτικά δεδομένα με ένα ευρύ άνοιγμα στη Ρωσία & την Κίνα? Δηλαδή πόσο βοήθησε στη χώρα μας η επιβλητική παρουσία της COSCO και πόσο η SIEMENS....... δεν το συζητάω για την GASPROM........

Υ.Γ.1 Πόσο κινδυνεύει τώρα η εδαφική μας ακεραιότητα και πόσο θα κινδυνεύει με την επίσκεψη μιας ρώσικης φρεγάτας στο Ανατολικό Αιγαίο.....
Υ.Γ.2 Πρώτη φορά βλέπω τέτοια προπαγάνδα από τα εγχώρια ΜΜΕ εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης στην χώρα μας!
Υ.Γ.3 Όπως έλεγε & ο Μέγας ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΣ "Κράτα Γερά, θα Σπρώξω!"

1 σχόλιο: