Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΠΡΩΤΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ

               Καλοκαίρι 2015 τέλος και σιγά-σιγά τα κεφάλια μέσα. Ξέρετε κάτι τελικά μου έλειψαν λιγάκι τα ΣΚ με κουπόνια μαμούθ, η φθινοπωρινή δροσούλα, ακόμη και η μυρωδιά του χώματος μετά τη βροχή. Ε λοιπόν τελικά κάθε εποχή έχει την χάρη της. "Τα πάντα εν σοφία εποίησεν"! 
                   Ο λόγος όμως που με οδήγησε να πάρω μολύβι και χαρτί (που θα έλεγε ένας ρομαντικός του τύπου), είναι τα ερεθίσματα που έχω από τους 4 μεγάλους κατ'όνομα δημοφιλία και ιστορία, τόσο από τις μεταγραφικές κινήσεις όσο και από την πρώτη εικόνα τους στα μέχρι τώρα παιχνίδια. Επειδή όμως τα μακροσκελή κείμενα δεν τα διαβάζει ούτε αυτός που τα γράφει, θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και περιεκτικός. 
Πάμε λοιπόν κατά αλφαβητική σειρά.

ΑΕΚ
 Θα περίμενε κανείς ότι ο Τίγρης θα έκανε δυναμική επανεμφάνιση αλλά μας απογοήτευσε. Λίγα
πράγματα από μεταγραφές, μικρό budget, πιτσιρίκια από τα πέρσυ, ούτε βήμα υπέρβασης. Γι'αυτό άλλωστε έχουν ξενερώσει και οι ΑΕΚτζήδες που ήταν γκαβλωμένοι να δούν ξανά τον δικέφαλο να πρωταγωνιστεί. Δεν είναι κιρίζια, ούτε αρρωστάκια, ο ΑΕΚτζής βλέπει μπάλα και έχει μάθει να είναι απαιτητικός. Αποτέλεσμα? Με το ζόρι 8.000 διαρκείας στο αχανές και ψυχρό ΟΑΚΑ.... Βέβαια θα παρατηρήσω δύο πραγματάκια. Πρώτον, οι άνθρωποι του συλλόγου ξέρουν μπάλα & δεν πιστεύω να πέσουν πολύ έξω στις φτωχές ομολογουμένως επιλογές τους και δεύτερον, η παραμονή του Δέλλα μου είπε εξαρχης ότι ο Τίγρης δεν έχει προσδοκίες για φέτος. Σου λέει, Ευρώπη δεν παίζω, Πρωτάθλημα δεν παίρνω, με το ζόρι τριτοτέταρτος θα βγω, γιατί να ρίξω φράγκα? Περιμένω μια μέτρια παρουσία χωρίς υπερβάσεις & βεβαίως θα πάρει τα σφυριγματάκια της όταν θα τα χρειαστεί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μία κλάση πιο πάνω και φέτος. Προπονητάρα μεγάλη, τον παρακολουθούσα πέρυσι στην Σπόρτινγκ, για μένα εύστοχη επιλογή. Όταν βρεθούν μεταξύ τους και οι παίκτες προσδοκώ να παίξει και μπαλίτσα. Οι δύο μεταγραφές στην εκπνοή θα βοηθήσουν, διότι αλήθεια είναι ότι έβλεπα κενό στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Να πω την αμαρτία μου βέβαια, περίμενα από τον Βαγγέλα, μεγαλύτερο όνομα στη θέση του φουνταριστού. Αφου το έχεις το "μαρούλι" και υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές, πάρε έναν γκολτζή δυναμίτη να κάνεις πάταγο! Εκτιμώ ότι με τα τωρινά δεδομένα, ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη θα πρωταγωνιστεί στο Ελλαδιστάν για καιρό ακόμη. 

ΠΑΟ
Εδώ πρέπει να γράφω δύο μέρες. Γενικά το υλικό του δεν είναι κακό. Αντιθέτως με την προσθήκη ΕΣΙΕΝ & ΑΜΠΕΙΝΤ θα δέσει και το κέντρο. Το πρόβλημα είναι στην αμυντική λειτουργία. Ο Ταυλαρίδης δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματα του καθώς πέρυσι με τον Σίντεφελντ έπαιζε δεξί στόπερ & φέτος με το ΣΑΝΤΣΕΘ, αναγκάζεται να παίζει αριστερά. Ο Ισπανός προς το παρόν δεν έχει δείξει τίποτα, για τα φράγκα του, είναι και κοντός για στόπερ. Δεξί μπακ λέγεται η έτερη αιτία του κακού. Που πας ρε Αναστασίου με τον Μπούρμπο? ΝΙΣΑΦΙ ! Αφού δεν μπορεί! Από παλαίμαχος του ΟΦΗ, βασικός στον Παναθηναικό, λίγο σεβασμός δηλαδή. Απέτυχες στην επιλογή του ΒΕΜΕΡ? Πάρε άλλον! Εδώ ολόκληρος Μουρίνιο τόσα λεφτά έδωσε για τον Κουαδράδο, είδε ότι δεν του κάνει και τον ξαπόστειλε δανεικό, που είναι και παικταράς! Εμείς με το ζόρι να παίξει ο κουτσός! Το σημαντικότερο πρόβλημα της ομάδος είναι ο προπονητής. Τί εμμονές είναι αυτές! Προσωπική εκτίμηση είναι ότι ο Αναστασίου ότι είχε να δώσει το έδωσε. Δήλωσε, ότι πρέπει να δουλέψουμε λέει την αμυντική λειτουργία, ΤΩΡΑ? αφού έμεινες εκτός Ευρώπης από τους μογγόλους? Τρία χρόνια στην ομάδα τί έκανες? Τώρα θα δουλέψεις? Πρέπει να πάρει έναν προπονητή που να ξέρει μπάλα, χωρίς βαρίδια και εμμονές. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει ο Αλαφούζος τόσο το καλύτερο για την ομάδα. Αν αλλάξει νωρίς coach θα είναι κοντά στην κορυφή για το πρωτάθλημα. Αν αργήσει πέταξε το πουλάκι και φέτος.

ΠΑΟΚ
Μην γελιέστε με τα παιχνίδια της ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ, το roster είναι μέτριο. Το μόνο που μου αρέσει, προς το παρόν, είναι ο Τούντορ που δείχνει να δουλεύει πολύ με το υλικό που έχει.  Πιστεύω θα δέσει, θα ρολλάρει αλλά δεν θα κεντάει. Να δούμε και τα νέα αποκτήματα όταν θα μπουν δυνατά. Ας μην βιαζόμαστε, πάντως η ομάδα θα έχει την ταυτότητα του προπονητή. Τρέξιμο, πειθαρχία και πίεση. Θα δούμε. Όσο για τον Σαββίδη, τίποτα και αυτός, τζάμπα πάει να την βγάλει και φέτος....

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου